Nederlands

Het groene uitstapje. Het liefdesverhaal tussen ons hotel en de planeet.

We houden ervan om onze handen groen te maken! Waarom? Omdat het niet alleen goed is voor de planeet, maar voor ons allemaal. We weten dat veel reizigers tegenwoordig keuzes willen maken die een positieve impact hebben op het milieu en de lokale gemeenschappen. Hieronder kun je lezen wat we in het hele hotel hebben gedaan om efficiënt te zijn, de planeet te helpen ondersteunen en waarom duurzaamheid belangrijk is voor ons en het team van Hotel Paradis.

Hotelficiency

Milieuvriendelijk hotel voor een groener en gezonder verblijf

Hotelontwerp met duurzame & gerecyclede materialen
Duurzaam fiets - ROETZ Amsterdam
Energieneutraal hotel
Minimaal gebruik van plastic in alle facetten van het hotel
Energy-efficient lighting & appliances
markthal rotterdam

Bewuste kamers

Duurzaamheid is verweven in elk detail. We geven prioriteit aan het gebruik van lokale, gerecyclede en duurzame materialen zoals bamboe, dat terug te vinden is in onze inrichting, tafels, hoofdeinden, bar en zelfs onze rietjes. De tapijten in alle kamers zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen, waardoor er minder afval is en oude materialen een nieuw leven krijgen. Bewegingssensoren schakelen automatisch de lichten en airconditioning uit in onbezette kamers om energie te besparen. Als attent gebaar geven we gasten herbruikbare boodschappentassen van gerecycled katoen, om duurzame praktijken tijdens hun verblijf aan te moedigen.

Er is meer waar dat vandaan kwam...

 •   100% biologisch afbreekbare koffiebekers gebruiken (The Coffee Guys)
 •   Het aanbieden van een programma voor hergebruik van handdoeken en linnengoed voor gasten die water en energie willen besparen
 •   Hervulbare douchefaciliteiten gebruiken
 •   Het aanbieden van recyclingbakken in kamers en gemeenschappelijke ruimtes
 •   Milieuvriendelijke schoonmaakproducten en -praktijken gebruiken

Eco-Bar en Lounge-ervaring

We kopen lokale en biologische ingrediënten in, bieden vegetarische en veganistische opties, steunen lokale boeren en voeren een beleid zonder plastic rietjes. We nemen deel aan milieu-initiatieven en nodigen gasten uit om samen met ons groen te zijn. Laten we samen genieten van de 'groenheid'!
Image
Image
Image

Ontwerp en bouw van hotel Paradis

We geven prioriteit aan duurzaamheid in elk aspect van ons hotel, van de bouw tot de exploitatie. We hebben zorgvuldig milieuvriendelijke materialen geselecteerd, die lokaal worden ingekocht om de uitstoot tot een minimum te beperken. Ons energiezuinige gebouw is voorzien van zonnepanelen, hoogwaardige isolatie, ramen en HVAC-systemen. Er zijn ook gerecyclede materialen gebruikt, zoals teruggewonnen hout en staal, waardoor er minder afval is. Onze toewijding aan duurzaamheid is duidelijk zichtbaar in ons hele hotel en biedt gasten een unieke en milieubewuste ervaring die ten goede komt aan het milieu en de lokale gemeenschap. We hopen gasten te inspireren om bewuste keuzes te maken tijdens hun verblijf en daarna, door samen te werken om onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties.
oude haven in Rotterdam

Maak je verblijf groener

Je kunt ook betrokken raken bij de 'green-ness'. Terwijl we ons inzetten om onze impact op het milieu te verminderen, moedigen we onze gasten ook aan om mee te doen aan onze inspanningen, met een beetje extra voordeel voor jou. Hier zijn een paar manieren waarop je kunt helpen:

 •   Minder papier en check online in
 •   Profiteer van het programma voor hergebruik van handdoeken om water en energie te besparen
 •   Doe mee aan ons 'sla schoonmaken over'-initiatief
 •   Doe lichten en elektronica uit als je de kamer verlaat
 •   Verminder de verwarming in uw kamer terwijl u weg bent
 •   Gebruik het openbaar vervoer tijdens je verblijf
 •   Maak gebruik van de duurzame hotelfietsen
 •   Steun lokale bedrijven tijdens uw bezoek aan Zandvoort, Haarlem en de omliggende dorpen

Als bedankje van ons aan u, kunt u bij vertrek uw gratis koffie ophalen bij de bar als u de schoonmaak overslaat, uw handdoeken hergebruikt of met het openbaar vervoer naar ons toe komt.

Wij helpen u graag op alle mogelijke manieren